Gizlilik Politikası

Avialiks, kişisel verilerinizin gizliliğini korumaya ve yürürlükteki veri koruma mevzuatına uymaya büyük özen göstermektedir. Bize ilettiğiniz kimliğinizin doğrudan ya da dolaylı olarak teşhis edilmesine yol açacak kişisel bilgilerinizi açıklamadan https://www.avialiks.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bu Gizlilik Politikası ve Veri Kullanım Bildirisi (“Bildiri”), siteyi ziyaret ettiğinizde sizinle ilgili bilgileri nasıl işlediğimizi yani; ne şekilde topladığımızı, sakladığımızı, kullandığımızı ve muhafaza ettiğimizi anlatmaktadır. Kararlarınızı bilinçli bir şekilde vermenize yardımcı olmak isteriz, bu nedenle birkaç dakikanızı ayırıp aşağıdaki bilgileri okumanızı ve kişisel bilgilerinizi hangi amaçlarla kullanabileceğimiz konusunda bilgi edinmenizi rica ederiz.

Kabul

Bu siteyi ziyaret etmekle, Bildiri’yi kabul etmiş bulunmaktasınız. Bu Bildiri de belirtilenleri kabul etmiyorsanız, bu siteyi ziyaret etmemenizi ve sunulan hizmetleri kullanmamanızı rica ederiz. Bu Bildiri’nin şartlarında yapılan değişikliklerin ilan edilmesinden avialiks.com sitesini kullanmaya devam etmeniz, bu şartları kabul ettiğiniz anlamına gelecektir.

Kişisel verileriniz, Şirketimiz tarafından kişisel veri sahiplerine açıkça ve anlaşılabilir bir şekilde yazılı bilgilendirmede bulunularak, gerekmesi halinde açık rızaları alınarak, hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun, işbu belgede yer alan meşru amaçla bağlantılı ve sınırlı olarak, ölçülülük prensibi çerçevesinde toplanmakta, kullanılmakta, kaydedilmekte, depolanmakta ve işlenmektedir.

Toplanan Kişisel Bilgiler Hakkında

1. Ne tür bilgiler toplanmaktadır?

• Anonim Bilgiler – Anonim Bilgiler, doğrudan doğruya kimliğin teşhis edilmesine yol açan kişisel bilgilerle birleştirilemez. Bu bilgiler, sitemizi geliştirmek için kullanılmakta ve kaynaklarımızı müşterilerimizin en çok beğendiği özelliklere yöneltmemizi sağlamaktadır.

• İnternet erişimine ilişkin bilgiler: IP adresi, tarayıcı türü, alan adı ve siteye erişim süreniz ile ilgili bilgiler toplayabiliriz. Bu bilgiler, şirket içi araştırma amaçlarımıza yönelik olarak kullanılmakta olup, bu site üzerinden gönderebileceğiniz ve kimliğinizin teşhis edilmesine yol açacak bilgilerden farklıdır. IP adresleri kişisel bilgilerle eşleştirilmemektedir. IP adresleri, çok nadir de olsa, web sitesi üzerinden gerçekleştirilebilecek kötü niyet içeren ve cezai fiillerin caydırılması ve/veya önlenmesinde kullanılabilir.

• Kimliğinizin Teşhis Edilmesine Yol Açan Kişisel Bilgiler- www.avialiks.com adresinde yer alan aşağıdaki formlar aracılığıyla, Kimliğinizin Teşhis Edilmesine Yol Açan Kişisel Bilgiler (ad, soyad, e-mail adresi, görüş ve öneriler vb.) toplanmaktadır

2. Bilgilerim ne kadar güvenli bir şekilde saklanacak?

Müşterilerimizle ilgili bilgilerin güvenliği bizler için çok önemlidir ve ilgili Mevzuatın öngördüğü şartlara uygun olarak, mümkün olan en güvenli şekilde saklanacaktır. Bu nedenle, akbati.com, bilgilerinizin bilgisayarımızdan sunucularımıza güvenli bir şekilde iletilmesi konusunda son derece titiz davranmaktadır. Buna yönelik gönderdiğiniz bilgiyi aldıktan sonra, bilgilerinizin gizliliğini korumak üzere güvenlik duvarı ve Güvenli Soket Katmanı (“SSL”) gibi sektöre özgü standartlar kullanılmaktadır.

Ancak maalesef teknolojik gelişmeler neticesinde, internet üzerindeki hiçbir verinin %100 güvenlik içerisinde iletilebileceğine ve asla bir veri açığı olmayacak şekilde saklanacağına dair bir taahhütte bulunmak mümkün değildir. Bu konuda verebileceğimiz tek taahhüt, çağın teknolojik gerekliliklerine uygun ve ilgili Mevzuat gerekliliklerini yerine getirecek düzeyde güvenlikli bir ortamda verilerinizin saklanması için gerekli her türlü çabayı göstereceğimizdir. Mücbir sebep ya da kontrolümüz dışında gelişen olaylar neticesinde söz konusu olabilecek veri ihlallerinden sorumluluğumuz bulunmayacaktır.

3. Bu bilgileri kimler ne amaçla kullanacak?

Genel kural olarak, kişisel bilgileriniz yalnızca Avialiks tarafından kullanılacak olup, bu Kişisel Bilgilerle sizin aranızda herhangi bir bağlantı kurulabilecek şekilde 3.kişilere asla açıklamayacaktır; ancak izninizin açık bir şekilde alınmış olduğu haller ya da, iyi niyet çerçevesinde, başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve sair mevzuat olmak üzere diğer ilgili mevzuatın izin verdiği durumlar bu kuralın dışında tutulmaktadır.

Bizimle paylaşmış olduğunuz kişisel verileriniz, tarafınıza çeşitli avantajların sağlanıp sunulabilmesi ve size özel tanıtım, promosyon, reklam, satış, pazarlama, anket ve benzer amaçlı her türlü elektronik iletişimin telefon, kısa mesaj (SMS), e-posta ve benzeri yollarla yapılması ve diğer iletişim mesajlarının gönderilmesi amacıyla;  kullanılabilecek ve yukarıda sayılan şirketlerin işbirliği amacıyla sözleşme ilişkisi içerisinde olduğu, veri işleyen sıfatını haiz 3. Kişilerle paylaşılabilecektir.

Kişisel verileriniz, KVKK m. 5/2 altında yer alan aşağıdaki hukuki sebepler çerçevesinde işlenmekte ve yukarıda yer alan kişi ve kurumlarla paylaşılmaktadır:

– Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması.

– İlgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması.

– İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması.

4. Kişisel Verilerin Saklanma Süresi

İlgili Mevzuat uyarınca; onayın geri alındığına ilişkin kayıtlar bu tarihten itibaren 1 yıl; ticari elektronik iletinin içeriği ve gönderiye ilişkin diğer her türlü kayıt ise gerektiğinde ilgili bakanlığa sunulmak üzere 3 yıl saklanacaktır. Süre geçtikten sonra kişisel verileriniz tarafımızdan veya talebiniz üzerine silinir, yok edilir veya anonim hale getirilecektir.

KAYIT VE ŞARTLAR

www.avialiks.com erişiminizde ve siteyle ilgili kullanımlarınızda bu Kayıt ve Şartlar uygulanacaktır. BU KAYIT VE ŞARTLARI KABUL ETMİYORSANIZ, LÜTFEN BU SİTEYİ ZİYARET ETMEYİNİZ VE SUNULAN HİZMETLERİ KULLANMAYINIZ. Bu Siteyi ve/veya Sitede belirtilen hizmetleri kullanmaya devam etmeniz, bu Bildiri’de yer alan Kayıt ve Şartları kabul ettiğiniz anlamına gelecektir.

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format